Varen en ontspannen in Castelnaudary

Varen en ontspannen in Castelnaudary

Het Franse Castelnaudary ligt in het zuidelijke departement Aude en is – naar eigen zeggen – de ‘wereldhoofdstad’ van de welbekende cassoulet; een typisch Franse specialiteit van bonen en vlees, verkrijgbaar in vrijwel iedere Franse supermarkt. Of het nu door de cassoulet komt of door de vele historische pronkstukken; Castelnaudary is een onwijs populaire stad. Goed om te weten: óók per motorjacht kan je hier prima komen!

Alles over Castelnaudary

Castelnaudary is in 1681 ontstaan toen de Canal de Midi aangelegd werd. Met zo’n lange historie is het dan ook niet gek dat je hier eeuwenoude Romeinse vestigingen, molens en dorpjes vindt. Een prachtige plek om eens heerlijk tot rust te komen!

Must see: Moulin de Cugarel

Eén van die oude molens is de ‘Moulin de Cugarel’, die in de 17e eeuw is gebouwd. Van de circa 32 molens van die eeuw, is Moulin de Cugarel als enige overgebleven. In 1962 heeft de molen een flinke restauratie ondergaan en dat heeft ertoe geleid dat men deze bezienswaardigheid ook vandaag de dag nog kan bezoeken. In juli en augustus zelfs zonder een afspraak te maken! Vanuit deze spectaculaire molen heb je een prachtig panorama uitzicht op het uitgestrekte omringende land.

Met een motorjacht naar Castelnaudary

Zoals gezegd is het sfeervolle en gezellige Castelnaudary ook zeker per luxe motorjacht te bereiken. Bekijk het complete overzicht online, kies de gewenste boot uit en maak je klaar voor een onvergetelijke vaartocht richting het zuiden van Frankrijk!

Vragen of meer informatie? Neem gerust contact met ons op.