Typisch Frans: Branges!

Typisch Frans: Branges!

Als je aan Frankrijk denkt, dan denk je hoogstwaarschijnlijk ook direct aan verse stokbroden, overheerlijke wijnen en een lekker stukje kaas. Met dat in het achterhoofd, is één ding zeker: meer ‘Frans’ dan Branges kan je het niet krijgen! Deze gemeente in het departement Saône-et-Loire staat bekend om haar uitstekende wijnen en het heerlijke eten. Een geweldige plek om met een motorjacht aan te meren!

Bijzondere restaurants

Eenmaal in Branges aangekomen, kijk je je ogen uit. Op iedere hoek van de straat is wel een restaurant te vinden. En niet ‘zomaar’ een restaurant! We zijn tenslotte in de Bourgogne en daar worden enkel de állerbeste gerechten voorgeschoteld. Liever zelf een maaltijd in elkaar flansen? In Branges is vissen in het visseizoen toegestaan! Haal bij de kruidenierswinkel een visvergunning en voilà; je bent alweer een stap dichterbij het avondmaal.

Zet koers naar…

Vanaf Branges vaar je ook eenvoudig naar andere nabijgelegen steden. Denk bijvoorbeeld aan Louhans; via de Seille (rivier) vaar je door een landschap van weideland en velden in no time naar deze stad die bekend staat om haar vogeltjesmarkt. Of zak via de indrukwekkende Saône rivier af naar Macon, bekend om haar rode wijn. Mogelijkheden zat vanuit Branges!

Per motorjacht naar Branges

Kies uit één van de 29 stoere motorjachten en start de tocht richting Branges. Wat betreft de boten heb je volop keuze; van 5 tot 10 slaapplaatsen, met ervaren schipper of zelf varen, klein en compact of juist groot en comfortabel… Bekijk het aanbod online en hak de knoop door!