St Jean de Losne: een prachtige stad nabij beroemde wijngebieden

St Jean de Losne: een prachtige stad nabij beroemde wijngebieden

Wijnliefhebber? Stap dan aan boord van een luxe motorjacht en vaar richting het sfeervolle en geliefde Saint Jean de Losne. Deze prachtige stad ligt vlakbij de beroemde wijngebieden van de Bourgogne. Absoluut een walhalla voor wijnfanaten! Eenmaal daar aangekomen leg je de motorjacht aan in de haven, die overigens bekend staat als ‘de grootste binnenhaven van de pleziervaart’. Dat belooft veel goeds!

Saint Jean de Losne

Saint Jean de Losne is met zijn 36 hectare grond en 20 hectare water één van de wat kleinere steden van Frankrijk. De stad ligt op het kruispunt van waterwegen langs de Saône-rivier; de belangrijkste rivier van de Bourgogne. Op deze waterwegen zijn veel binnenvaartschepen te vinden, maar – zoals reeds gezegd – is de haven daarnaast óók de grootste plezierjachthaven van heel Europa; the best of both worlds, wat ons betreft.

Van alles te zien

In Saint Jean de Losne is van alles te zien. Zo vind je hier bijvoorbeeld de St. Jean Baptiste kerk; deze kerk is in de 18e eeuw gebouwd en is absoluut een bezoekje waard. Met name de mooie tegels, het indrukwekkende orgel en de authentieke preekstoel die je in deze gotische kerk vindt gooien hoge ogen. Iets verderop staat een ander pareltje: het oorlogsmonument. Dit kunstwerk herdenkt de inwoners van het stadje die tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen.

Per jacht naar St. Jean de Losne

Kies uit de 29 motorjachten van Boothuren Frankrijk en plan de route uit! Zo sta je in no time midden in het sfeervolle St. Jean de Losne. En je kunt nog veel meer plekken bezoeken! Aarzel geen moment en bekijk ons aanbod