Proef de Middeleeuwse sfeer in Fontenoy le Chateau

Proef de Middeleeuwse sfeer in Fontenoy le Chateau

Parkeer uw motorjacht langs de kade en kijk uw ogen uit; in Fontenoy le Chateau waant u zich écht eventjes in de Middeleeuwen. En dan te bedenken dat dit dorpje, met circa 700 inwoners, vroeger een enorm levendige stad was! Absoluut een bijzondere tussenstop.

Het pittoreske Fontenoy le Chateau

Fontenoy le Chateau ligt in het departement Vosges en maakt deel uit van het kanton Bains les Bains; dit is een voormalige bestuurlijke eenheid van het departement Vogezen. Met een kleine oppervlakte van slechts 35 vierkante kilometer, leven de inwoners van Fontenoy le Chateau met 20 personen op één kilometer. Tussen al deze personen, zat – vroeger – ook de dichter Nicolas Gilbert; hij is in 1750 in het dorpje geboren en stond bekend om zijn satires en treurdichten.

Activiteiten in Fontenoy le Chateau

Hoewel een simpele wandeling door het sfeervolle Fontenoy le Chateau al vele indrukken met zich meebrengt, is er in dit dorpje van alles te doen. Denk bijvoorbeeld aan een boottocht over de Coney; een rivier die dwars door Fontenoy le Chateau stroomt. Tijdens zo’n vaartocht is de grote diversiteit aan flora en fauna waarschijnlijk het eerste dat u opvalt. Liever iets tastbaars uit de 19e eeuw bekijken? Bezoek dan het indrukwekkende Fort van Uxegney; dit monument werd in 1882 gebouwd en geeft een duidelijk beeld van hoe een verdedigingswerk er in die tijd uit zag.

Met een motorjacht naar Fontenoy le Chateau

Uiteraard kunt u met onze motorjachten een bezoek brengen aan dit mooie ‘stukje’ Frankrijk. Kies uit één van de 29 verschillende boten en maak u klaar voor een bijzondere tocht over de Franse wateren!