Ontdek het Middeleeuwse Dinan

Ontdek het Middeleeuwse Dinan

Een stukje geschiedenis

Dinan werd eeuwen terug volledig ommuurd. Gevolg? Het stadje sloeg meerdere malen aanvallen af. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het centrum van Dinan toch hard getroffen. Tegenwoordig zijn zo goed als alle oude delen van de stad weer in ere hersteld. En juist dat maakt deze plek zo bijzonder; hier waant u zich voor heel even in de Middeleeuwen. Ook vandaag de dag is Dinan nog omsingeld door de bijna drie kilometer lange muur.

Prachtige kerken en mooie uitzichten

Vanaf het hoger gelegen deel in Dinan heeft u een adembenemend uitzicht op de Rance; een lager gelegen rivier. Het Rance-dal staat bekend als een levendige plaats met veel bezienswaardigheden die absoluut een bezoekje waard zijn. Eén hiervan is de Saint Sauveur Kerk; deze kerk werd in de 12e eeuw gebouwd en is van binnen prachtig versierd. De klokkentoren Tour de l’Horloge is een ander pronkstuk in de stad; deze toren kunt u beklimmen, eenmaal bovenaan geniet u van een – wederom – prachtig uitzicht over de stad. In de verte ziet u Place du Guesclin. Op dit plein staat een groot standbeeld met daaromheen vele mooie huizen. Hier werden eeuwen geleden de jaarmarkten gehouden.

Het sfeervolle, Middeleeuwse Dinan op eigen houtje ontdekken? Zoek een motorjacht uit en plan uw route! Eenmaal aangekomen in de historische haven kan uw ontdekkingsreis beginnen.

Vragen of meer informatie? Neem gerust contact met ons op!