Klein maar fijn: Douelle.

Klein maar fijn: Douelle.

Nog nooit van het Franse Douelle gehoord? Dat is niet gek, deze verrassend kleine gemeente ligt in het departement Lot in de Midi-Pyrénées en is slechts een kleine 9 vierkante kilometer groot – of beter gezegd ‘klein’. Toch staat het pittoreske Douelle wel bekend als een typisch Franse gemeente die gevuld is met groene velden, vele wijngaarden en smalle straatjes. Hoe Frans wil je het hebben?

Douelle: things to do

In Douelle vind je het recreatiegebied genaamd Antinéa. Deze locatie is enorm populair onder de toeristen die de streek bezoeken. Huur bijvoorbeeld een boot of kano, bezoek concerten, drink een drankje op het terras en slaap op de camping; het is allemaal mogelijk! Benieuwd naar de geschiedenis van Douelle? Bezoek dan de kerk; hier hangen diverse pronkstukken als aandenken aan de geschiedenis van het dorp én aan de hardwerkende zeelui die lange tijd in Douelle gevestigd waren.

Rivier de Lot

Los van de typisch Franse omgeving en het recreatiegebied Antinéa, staat Douelle ook bekend om de rivier de Lot. Al sinds de Middeleeuwen wordt deze rivier voor de wijn- en graanhandel gebruikt en dat is ook vandaag de dag nog te merken. Wanneer je over de rivier vaart, voelt het alsof je een flink aantal jaren terug de tijd in gaat; alle 14 sluizen moet je namelijk zelf, handmatig bedienen!

Per motorjacht naar Douelle

Kies uit de 29 motorjachten en maak je klaar voor een bijzondere vaartocht richting het Franse Douelle. Of het nu een jacht met één of zeven hutten wordt en mét of zonder een ervaren schipper aan boord; het belooft hoe dan ook een unieke en onvergetelijke ervaring te worden. Veel plezier!