Het Keltische landschap van de Bretagne

Het Keltische landschap van de Bretagne

Gezellige marktjes, een adembenemend Keltisch landschap en fantastische kastelen waar je ongetwijfeld ‘u’ tegen zegt. Dát is de Bretagne. Een prachtige streek om aan boord van een luxe motorjacht doorheen te varen. Een duik in de Keltische zee? Je kan er bijna niet omheen: de 1200 kilometer lange kustlijn is zéér uitnodigend.

Terug in de tijd
De Bretagne staat niet voor niets bekend als een van de meest karakteristieke streken van Frankrijk. Het is een uniek gebied, vol historie. De bijzondere menhirs in Carnac zijn hier een voorbeeld van. Maar ook de vele middeleeuwste kastelen en stadjes tonen aan dat er al eeuwenlang wordt ‘geleefd’ in de Bretagne. De uitstekende ligging aan zee is hier de reden van; dit zorgde vroeger voor voldoende gevarieerd voedsel én de mogelijkheid om je als stam-zijnde snel te ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan de vele Keltische stammen, zoals de Veneti in Vannes, die de streek bewoonden.

Genieten in de Bretagne
Tegenwoordig staat de Bretagne bekend om haar 1200 kilometer lange kustlijn. En het is een bijzondere; de ruige rotsen, vele baaien en schilderachtige haventjes zie je op vrijwel iedere ansichtkaart terug. Maar naast een mooie kustlijn, speelt ook kunst en cultuur een grote rol in de streek. Je vindt er bijvoorbeeld vele musea, badplaatsen, parken en tuinen. Al met al een plek waar voor iedereen, jong of oud, meer dan genoeg te doen, zien en beleven valt!

Tip: breng een bezoek aan het 13e-eeuwse Château de la Groulais, waar tegenwoordig de meest interessante tentoonstellingen worden gegeven!

Per motorjacht naar de Bretagne
Deze historische streek ook eens verkennen? Huur een luxe motorjacht en vaar richting de prachtige Bretagne!