Ervaar de historie in Nort-sur-Erdre

Ervaar de historie in Nort-sur-Erdre

De gemeente Nort-sur-Erdre ligt in het departement Loire-Atlantique en is een kleine 67 vierkante kilometer groot. Vroeger was Nort-sur-Erdre een zeer belangrijke handelshaven, tegenwoordig staat het bekend als een charmant en bijzonder stadje. Het is dé plek voor natuurliefhebbers; rondom de rivier de Erdre vind je een rustige en natuurrijke omgeving.

Een stukje geschiedenis
In Nort-sur-Erdre kom je veel huizen en monumenten uit de 18e en 19e eeuw tegen. Het moge duidelijk zijn dat de stad begrensd wordt door de prachtige Erdre. Deze rivier wordt gevoed door het kanaal van Nantes naar Brest. Nort-sur-Erdre heeft door de jaren heen diverse namen gehad, denk aan Honort, Anort en Enort. De naam ‘Nort’ heeft de stad sinds de 16e eeuw en in 1899 is besloten hier Nort-sur-Erdre van te maken, om verwarring met het stadje Niort te voorkomen.

Bezienswaardigheden
De in 1840 gebouwde jachthaven, de zes sluizen, het park La Garenne, het kasteel van Port-Mulon… Nort-sur-Erdre kent vele bezienswaardigheden. Vergeet ook zeker de kerk van Saint-Christophe niet! Deze kerk is in 1902 gebouwd en staat vandaag de dag nog steeds bekend om de unieke gebrandschilderde ramen. De kerk is een vervanging voor de voormalige, gelijknamige kerk die in 1833 gebouwd was. Alleen de klokkentoren van de ‘nieuwe’ kerk is nog afkomstig van de oude.

Tip: sinds 1998 organiseert Nort-sur-Erdre ieder jaar The Night Erdre. Tijdens dit festival worden er twee dagen lang talloze eclectische concerten gegeven. Zeker een aanrader als je van dit genre houdt!

Vaar naar Nort-sur-Erdre
Varen naar het sfeervolle Nort-sur-Erdre? Dat kan! Stap aan boord van een van onze motorjachten en zet koers naar de Erdre; een wilde rivier waarlangs je vele kastelen en andere pareltjes vindt. Leg aan op een mooie plek en verken het stadje te voet. Veel plezier!